RTsafe

“Beat cancer. Small steps every day.”

“RTsafe’s PseudoPatient Makes Brain Radiotherapy Much Safer” – FORBES Feb.2019

Machine QA

 • RTsafe este promotorul unei tehnologii moderne, care confera specialistilor din radioterapie, increderea ca tratamentele aplicate pacientilor, inclusiv cele care necesita o precizie deosebita asa cum sunt SRS/SBRT, sunt foarte eficace si sigure.
 • Pentru activitatea de testare a performantelor tehnice ale echipamentelor de radioterapie de a livra un camp de iradiere foarte precis, atat din punct de vedere al intensitatii dozei dar si a acuratetii spatiale, RTsafe pune la dispozitia fizicienilor medicali 3 modele de fantome antropomorfice ce au un contrast realistic la scanarile CT sau RM.

Utilizare:

 • Punerea în funcțiune și evaluarea comparativă a instalatiilor de radioterapie (Linac-uri, unități GammaKnife, MR-Linac-uri etc.).
 • Proceduri periodice de QA End-To-End.
 • Teste interne/audituri
 • Scopuri educaționale și de consolidare a încrederii pentru tratamentele hipofractionare.
 • Cercetări clinice sau academice

PRIME

 1. Dimensiuni, formă și materiale cu densitati si proprietati similare cu cele ale unui craniu uman.
 2. Posibilitatea de a efectua măsurători dozimetrice 1D, 2D și 3D în ținte din afara axei.
 3. Posibilitatea de a efectua masuratori dozimetrice absolute sau relative.
 4. Utilizarea pentru campuri necoplanare fără perturbarea dozei.
 5. Compatibilitate cu scanarea MR, CT, CBCT și MV.
 6. Compatibilitate cu toate tipurile de echipamente de imobilizare .
 7. Contrast realist la scanarea RM și CT 

SPINE

 1. Spine este destinat a se utiliza pentru testele de QA specifice tehnicilor  de radioterapie corporală stereotactică (SBRT) in conformitate cu protocoalele de dozimetrie din standardele TG-51.
 2. Fantomul permite utilizarea a doi detectori dozimetrici punctiformi (camera de ionizare sau diode)  în interiorul măduvei spinării și osului spinal.
 3. Este un fantom antropomorf ce simuleaza anatomia coloanei  asigurand un contrast realist al oaselor si tesuturilor moi atat pentru scanarile CT cat si cele RM.
 4. Permite efectuarea de masuratori dozimetrice in zona coloanei lombare dar si a maduvei spinarii folosind echipamente clasice de dozimetrie punctiforma din dotarea laboratorului de radioterapie.

ENCEPHALON 3D

 1. Encephalon 3D este un fantom de unica utilizare avand dimensiuni, formă și materiale cu densitati si proprietati similare cu cele ale unui cap uman.
 2. Interiorul este umplut cu gel oferind utilizatorului final posibilitatea de a obține o hartă reală 3D a dozei administrate. 
 3. Destinat pentru dozimetria 3D cu excelente rezultate in ceea ce priveste acuratetea spatiala.
 4. Este cel mai eficace si strict test pentru comisionarea unei instalatii de radioterapie destinata procedurilor SRS, in special pentru tratamentul metastazelor multiple.

Patient QA

RTsafe a dezvoltat o noua abordare in Patient QA odata cu lansarea pe piata a fantomului PseudoPatient, o replica antropomorfica a craniului pacientului ce permite aplicarea pre-tratamentului personalizat si obtinerea de rezultate directe si precise fara a fi nevoie de calcule suplimentare specifice “reconstructiei anatomiei pacientului” din metoda clasica.
 • Fantomul PseudoPatient® este o replică anatomică exactă a pacientului real.
 • Produs in tehnologie Print 3D, ofera o acuratete submilimetrica si o conturare mai realistă a organelor cu risc și a locațiilor țintă implicate în SRS intracraniene (de exemplu, trunchi de creier, nerv optic, etc.). PseudoPatient ® poate găzdui orice tip de detector sau detectoare pe care le-ar dori utilizatorul final, plasate în orice locații desemnate în creier. Aceasta permite dozimetrie adaptată la nevoile utilizatorului și la disponibilitatea dozimetrelor.
 • Plasarea detectoarelor în anumite locații desemnate permite, de asemenea, măsurarea dozelor în zonele cele mai solicitante dozimetric.
 • Fantomul PseudoPatient ® poate fi umplut cu gel polimeric care acoperă volumul total de țesut cerebral, permițând măsurători de doză 3D de înaltă fidelitate (rezoluție de aproximativ 1mm3). Acest lucru este foarte important pentru SRS cu metastaze multiple, unde un număr mare de ținte ar putea fi răspândite în interiorul creierului. 

Servicii dozimetrie

 • Natura complexă a procesului  de tratament de radioterapie necesită un angajament pentru cele mai înalte niveluri de acuratețe și precizie. Pachetul RTsafe Remote Dosimetry Services constituie un instrument puternic pentru îmbunătățirea calității si eficientei activitații QA. Externalizarea serviciilor de dozimetrie reprezintă o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor și al timpului si un plus in calitatea  oferita de un serviciu de audit extern.
 • Pentru mai multe informații va rugam sa ne contactați.

Verificare "End-To-End"

 • De unde pot proveni erori in cadrul procesului de tratament de radioterapie?
 •    Scanarea CT/MR
 •    Planificare/calculul dozei
 •    Poziționarea și imobilizarea pacientului
 •    Ghidarea fasciculului
 •     Doza aplicată
 •     Citirea dozei/ raportul dozimetric
 •     In cazul tratamentelor cu doze mari (SRS) aceste erori trebuie minimizate și tinute sub control cu ajutorul procedurilor periodice “End-To-End”.

Coltul expertilor

“We’ve lacked the ability to evaluate a real clinical delivery of 3D dose to multiple off-axis targets sharing a single isocenter with one independent tool. But now we can. I am an impressed customer and grateful physicist, grateful to have such comprehensive tool to evaluate our most important and critical type of treatment delivery, SRS to multiple lesions at one time. To us, this kind of 3D dose feedback is a major step forward for the world of QA.”

Jason Edwards, MS, DABR, CMD Manager of Medical Physics and Dosimetry - Prisma Health-Upstate Cancer Institute in Greenville, US

"For years we have been confined to testing the accuracy of our procedures on generic dosimetry phantoms. With RTsafe technology we now have access to millimeter-perfect reproductions of an actual patient. The added reassurance that comes from treating a ‘virtual patient’ via RTsafe is invaluable and provides the verification and End-to-End quality assurance procedure that any radiosurgery program, and indeed any external auditing organization, seeks. It greatly improves our confidence on using our new Brainlab’s Automatic Brain Metastasis Planning software to treat multiple brain metastases with a single isocenter."

Dr Haisong Liu, Director of stereotactic radiosurgery physics at Thomas Jefferson University Hospital for Neuroscience, Philadelphia, USA